Summering av SCHA på SIHS2018

Det var ett späckat schema för SCHA och ekipagen! Vilket såklart var jätteroligt! Det började med att ekipagen anlände under tisdagen, första träningen var tisdag klockan 14.30 till fredagens ponnynummer på stora arena. De kaspiska hästarna skötte sig exemplariskt från första träning och hela vägen till sista julavslutningen söndag kväll klockan 21.30. De var med i alla julavslutningar, visade upp sig i mässpaddocken, vid tre olika tillfällen genomförde de sitt paddockprogram vilket bestod av en kadrilj med alla sex ekipagen, sedan hoppade Ann’s Zamiro och Maks Zpirit efter det var det dags för Astiz Inez, Kineton Kaspar och MCC Tabriz’s Sham att visas upp för hand i skritt och trav, detta avrundades med att Tuff visade upp westernridning. Ett väldigt lyckat program som var uppskattat av publiken!

Andra evenemang i mässpaddocken som Kaspisk häst var med i var Inverkanshoppning: Ann’s Zamiro (tvåa) och Maks Zpirit (felfri). Ann’s Zamiro ställde även upp i show och trick tävlingen som hölls i mässpaddocken
Exteriör: Maks Zpirit och Kineton Kaspar. Maks Zpirit lånades även ut till Johan Lundberg Larsson (blev tvåa) för visning i SH’s Young handler FINAL!
MCC Tabriz’s Sham ställde upp i en exteriör- och visningsclinic som hölls av domare Lennart Gustavsson, där blev hon tvåa i ringen, hon ställde även upp i en agilitytävling där hon fick specialpris för snyggast utförande på julkule-hindret! I agilityn var även Astiz Inez och 
Tuff med och gjorde varsin stark insats.
Tuff visade även upp sig i ett western nummer på torsdagen, en westerntävling i mässpaddocken på söndagen och som en av huvudrollerna i Horse Wars-föreställningen under lördagens fullsatta familjematiné! Alla ekipagen var även med i ett mini luciatåg som anordnades i mässpaddocken på söndagen!
En större del av SCHA gänget var även med när det på söndagen var dags att flossa lite på stora arenan! (då utan häst)

Montern var välbesökt och det var många som var intresserade av Kaspisk häst och hade frågor om dess ursprung, hur många som fanns i världen/Sverige, om det fanns några till salu, om de var bra barn-/körhästar och så vidare! Vi fick några nya medlemmar och en del böcker och vykort sålda!

Några andra som var intresserade och ville veta mer om Kaspiska häst var Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och skådespelaren Helena Bergström, mycket roligt tycker SCHA!

Stort tack till alla som var med och arbetade hårt under dessa dagar samt till alla medlemmar i den här föreningen som gör det möjligt att fortsätta arbetet med att marknadsföra rasen och arbeta för dess överlevnad! Tack till Tryck och Brodyr för sponsring med broderade schabrak till alla ekipage!

kaspar riddarezpirit jockeysham heritagetrick och showTuff alisa torsdaginez dressyr stora arenansham victoriazpirit utlånadkaspiska agilitysham exteriörkaspar exteriörlivia tomtescha flossaretjejer och victoriaKineton kaspar helena bergströminez helena bergströmzpirit exteriörzpirit sihszamiro hopptomtevink