Har du en kaspisk häst?

Vi söker idag levande kaspiska hästar för att få koll på hur många kaspiska hästar som lever idag, då blå basens uppgifter inte alltid stämmer.

Vi är även intresserade av att veta vilka som avlidit och vilka som är kastrerade.

Har du ett sto eller en hingst vill vi självklart veta det också.

Vi försöker finna en väg till att hålla den kaspiska hästen vid liv och se över vilka kaspiska hästar som är besläktade och inte.

Har du ett sto men ingen hingst? Vill du ta ett föl men kanske inte har möjlighet att behålla fölet? Kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor.

Med vänlig hälsning

SCHA styrelsen, kontaktscha at outlook.com

Information om sommarpremieringarna 2020 med anledning av Corona (covid-19). 

På grund av rådande förhållanden gällande Corona (covid-19) har vi ett annat upplägg för sommarpremieringarna. Detta ställer särskilda krav på både arrangörer, anläggning, funktionärer och hästägare.

I första skedet var tanken att premieringarna endast ska vara öppna för ston som kan tilldelas avelsdiplom (3-åriga ston, för vissa raser gäller 4 år) samt ston som ska stambokföras. Det är nu beslutat att utöka antalet klasser dock med ett maxantal på 45 st uppdelat i 3 block/dag.

Ston som kan tilldelas avelsdiplom (3-åriga ston, för vissa raser gäller 4 år) samt ston som ska stambokföras kommer ha förtur, först till kvarn gäller för övriga aktuella klasser. Vid överskridet maxantal (45 st) förbehåller sig SH rätten att avgöra vilka hästar som ska strykas alternativt flyttas till annan premieringsplats. En eventuell flytt sker i samråd med hästägaren.

Hästägarna uppmanas att i första hand anmäla till närmsta premieringsplats för att undvika onödiga restider. Rekommendationen är, som alla vet, 1,5-2 timmars restid.

Premieringsdagen kommer läggas upp i block med högst 15 hästar i varje block och max 3 block/dag. Andra blocket får inte anlända förrän det första blocket har lämnat platsen. Detta innebär uppehåll mellan varje block. Upplägget för varje dag styrs av antalet anmälda hästar.

 

Endast 2 personer/anmäld häst (eventuella barn inräknat) får komma in på premieringsområdet.

 

Anläggningen måste gå att stänga för obehöriga. Infarten måste därmed vara bemannad. Man behöver ha funktionär/funktionärer som ser till att människor lämnar platsen så fort de är klara för dagen samt att inte obehöriga kommer in på området.

Vi har under vecka 22 och 23 telefonmöten med länskommittéerna för att diskutera upplägget för premieringarna samt har löpande kontakt med premieringsförrättare och kontaktpersonen i respektive område.

Premieringen kan komma att ställas in med mycket kort varsel.

Håll koll på vår hemsida för uppdaterad information!

Svenska Hästavelsförbundet www.svehast.se

SCHA på SIHS2019

Under årets Sweden International Horse Show på Friends Arena var SCHA inbjudna att vara med som medlemsförening till Svenska Hästavelsförbundet. Vi visade upp oss i visningshagarna på Stallbacken, med olika nummer i paddocken på Stallbacken och i olika nummer på Stora Arenan. Deltagande ekipage var Lucia Dahlsten med Kineton Kaspar, Juliette Carrasco med Ann’s Zamiro och Livia von Stedingk med Maks Zpirit.


I väntan på julavslutning!
I väntan på julavslutning!

 

SCHAs fina monter där man bland annat kunde vinna fina träns, handgjorda av Anna Pihl-Kviegård.
SCHAs fina monter där man bland annat kunde vinna fina träns, handgjorda av Anna Pihl-Kviegård.

 

Maks Zpirit visas exteriört under Ponnytimmen.
Maks Zpirit visas exteriört under Ponnytimmen.

 

Balansträning på Ann’s Zamiro under Ponnytimmen.

De Kaspiska hästarna visar upp sig på Stora Arenan under fredagens Hästar från Stallbacken.

Ann’s Zamiro under lördagens agilitytävling.

Kaspisk häst visar hoppning under Ponnytimmen.

Kineton Kaspar under Ponnytimmen.

Ann’s Zamiro under söndagens ursprungsnummer inne på Stora Arenan.

Årets Ponny 2019 i Vetlanda

Kineton Kaspar deltog i finalen av Årets Ponny 2019 som anordnads av SPAF – Svenska Ponnyavelsförbundet. Till finalen går Riksvinnare eller ponnyer nominerade av respektive medlemsförenings styrelse, så det är Sveriges finaste ponnyer som är där och tävlar om titeln. Kaspar var kvar som femte i finalringen! Med silkeslen päls efter allt tvätt, puts och rykt, glänste denna vackra 18-åring i den strålande september solen! Stort grattis!

Kineton Kaspar
Kineton Kaspar

Kineton Kaspar
Kineton Kaspar

SCHA på Djurens Helg 2019

Helgen 24-25 augusti närvarade SCHA med fem ekipage på Djurens Helg på Solvalla Travbana i Stockholm. Ekipagen var MCC Tabriz’s Sham/Hanna Lennström, Astiz Inez/Tamela Melander, Soraya/Bianca Dahlsten, Kineton Kaspar/Lucia Dahlsten, Qveiars Anoosheh Mahla/Matilda Kviegård och Ann’s Zamiro/Juliette Carrasco. De visade upp Kaspisk häst i paddocken, på ponnyridningen och i det öppna stallet. 

Soraya
Soraya

Ann's Zamiro och MCC Tabriz's Sham var även med på ponnyridningen som annordnades.
Ann’s Zamiro och MCC Tabriz’s Sham var även med på ponnyridningen som annordnades.

Qveiars Anoosheh Mahla
Qveiars Anoosheh Mahla

MCC Tabriz's Sham
MCC Tabriz’s Sham