Intresseanmälan till evenemang

Hej!

Om ni är intresserade av att deltaga i olika evenemang (vilka är inte helt klart än) med era kaspiska hästar, skicka ett mejl till mig på lenacarrasco@hotmail.se eller på Messenger. Var noga med att ni får ett svarsmejl! så ert mejl inte hamnat i skräppost eller dyl.

Bifoga namn på ryttare, häst, ålder, vart i landet ni bor samt vad ni gör med er häst ”till vardags”. ALLA ÄR VÄLKOMNA!

Även ni som anmält intresse sen tidigare kan höra av sig så jag kan sammanställa en lista på ekipage som är intresserade och redo att vara med på träningar osv.
Betalt medlemskap i SCHA för 2018 är ett krav.

Hör av er omgående då jag ska iväg på möte med SH 20 maj.

Hälsningar Lena

Referat från avel, exteriör och brukbarhetsclinic 21/4

clinic 21 april 2018
Foto: Lena Carrasco

Lyckad avelsutbildning i Knivsta
SHs Lennart Gustavsson besökte Avelsföreningen Kaspisk Häst och Svenska Miniatyrhästföreningen i helgen och föreläste och förevisade för 24 deltagare (hälften av deltagarna var under 27 år) om avel, exteriör och brukande. Det var både teori och praktik och alla deltagarna var mycket nöjda, de fick både nyttig information och ny inspiration med sig hem.
Vi tackar föreningarna för ett gott samarbete och tack Lennart för att du far land och rike runt för att sprida dina erfarenheter och kunskaper!

Utbildningsdagen var inom ramen för vårt Ungdoms- och Avelsprojekt som är finansierat via HUS och HNS och vi erbjuder alla medlemsföreningar att ansöka om finansiering för att skapa ett intresse för avel, exteriör, brukande samt ett intresse för rasen och föreningsarbete! Kontakta oss vid frågor!

Visningsclinic 21 april 2018

SAVE THE DATE

SCHA i samarbete med Svenska Miniatyrhästföreningen anordnar visningsclinic med Lennart Gustavsson från Svenska hästavelsförbundet som kursledare. Det blir teori och praktik med hästar från bägge föreningar. Gratis för ungdomarna i föreningarna. Vuxna och utomstående är välkomna mot en avgift. Clinicen äger rum i Knivsta.

Mer info kommer inom kort med hur man ska anmäla sig, pris, exakt plats och tid.

RIKSutställning 2018

Årets riksutställning för Kaspisk häst arrangeras av SCHA i samarbete med Roslagens ponnyavelsförenings nationaldagsutställning.
Utställningen äger rum 6 juni 2018 Toftinge ridhus, Väddö.

För att deltaga i RIKS behöver man vara medlem i SCHA.
Information om hur man blir medlem under fliken Föreningen – Bli medlem. Om medlemsavgiften till SCHA inte är betald innan utställningen börjar äger man inte rätt att deltaga i RIKS. Man kan dock deltaga i den ordinarie utställningsklassen som anordnas av Rpaf.

Proposition http://www.rpaf.n.nu/ Anmälan via blå basen. http://www.blabasen.se/sh/anmalan/Anmalan

Avelsseminarium arrangerat av SWB Örebro

Alla är välkomna!

Att lyckas med sitt föl
SWB Örebro arrangerar i samarbete med SISU ett avelsseminarium för alla som är intresserade av att vilja veta mer om hur man på bästa sätt kan lyckas med sin hästuppfödning. Alla uppfödare är välkomna oavsett hästras, erfarenhet och omfattning på sin avel. Du behöver inte heller vara medlem i SWB Örebro för att delta men vi uppskattar det naturligtvis.
Vi hoppas att det ska bli en givande eftermiddag och att du ska få med dig kunskap hem som ökar dina möjligheter att lyckas med ditt föl.

För mer info följ länk: https://www.facebook.com/events/585973478404636/?active_tab=about

Det är nu dags att söka till HUL 2018 – Hästnäringens Unga Ledare, Hästnäringens Ledarskapsprogram.

Mål och bakgrund till utbildningen HUL ska vara en gemensam plattform för de unga inom hästnäringens organisationer som vill ta steget vidare mot organisationernas ledning. Utbildningen ger möjlighet till en personlig utveckling för deltagaren och ett nätverk med andra unga inom hästnäringen. Kunskapen om andra organisationer är viktigt för ett väl fungerade nätverk och ökar förståelsen för gemensamma frågor inom hästnäringen.

Ledarskapsprogrammet HUL är en möjlighet till att skapa gemensamma värdegrunder och verktyg för kommande ledare och beslutsfattare både inom organisationerna i sig och hästnäringen i stort. Programmet har genomförts sedan 2016 och flertalet HUL:are har efter genomgången utbildning tagit plats i både distrikt- och förbundsstyrelser. Nätverket med HUL:are omfattar nu ett 30-tal ungdomar.

Vem kan söka – förkunskapskrav
Utbildningen vänder sig till dig som är mellan 18-26 år och aktiv inom din egen organisation på någon nivå. Kanske har du genomgått ungdomsledarutbildning eller arbetat aktivt med ungdomsfrågor. Du är intresserad av att utveckla dig själv som ledare och att utveckla ungdomsverksamheten i din organisation.

Genomförande och planerade utbildningstillfällen
Utbildningen genomförs under 2018 med tre till fyra fysiska träffar. Mellan träffarna arbetar deltagarna med olika uppgifter såsom t ex analys av det egna förbundets ungdomsverksamhet, ledarskapsfrågor etc. Träff 1 är planerad till v15 och träff 2 till v20 under vardagar. Träffarna kommer att förläggas på olika ställen i landet.

Innehåll
Hästnäringens Organisationer – struktur och uppbyggnad, Föreningskunskap, Omvärldsanalys och påverkansmöjligheter ur hästnäringens perspektiv, Kommunikation och grupprocesser, Ledarskapsteorier och ledarstilar samt IPU Profilanalys.

Anmälan och urval
Anmälan sker till ungdomsansvarig inom din egen organisation

För deltagare från SCHA inlämnad anmälan senast den 28 februari till SCHA sekreterare Asta Bergström astabergstrom@hotmail.com.

Det är respektive organisation som väljer ut deltagarna. Besked om antagning och information om utbildningen kommer under v10.