Clinic efter riksutställningen 20190601

Efter årets riksutställning på Toftinge gård så anordnades det en clinic öppen för alla. Där pratade Ateshé Larsson-Firouz och Lennart Gustavsson bland annat om den kaspiska hästens rastyp.
Några av de exteriöra kännetecknen för en kaspisk häst är att ögonen ska vara stora och att huvudet ska vara triangelformat med bred panna och vara avsmalnande mot en ganska liten mule med lågt liggande näsborrar. Öronen ska vara små och halsen ska vara välvd uppåt och svansen ska vara högt ansatt.

Stort tack till alla som närvarade!

Om det är någon mer som har fina bilder från clinicen så skicka gärna in till mig på messenger eller via mejl. Eller om det är något foto ni vill att jag tar bort så hör av er. //Lena Carrasco

Ateshé Larsson-Firouz visar hur huvudet ska smalna av ner mot mulen. Häst: Ann´s Sweet Zafirah.
Ateshé Larsson-Firouz visar hur huvudet ska smalna av ner mot mulen. Häst: Ann´s Sweet Zafirah. Foto: L. Carrasco.

 

Lennart Gustavsson och Atehé Larsson-Firouz talar om rastypen och hur huvudet ska vara absatt för att hästen ska ha en naturlig balans. Häst: Maks Zpirit.
Lennart Gustavsson och Atehé Larsson-Firouz talar om rastypen och hur huvudet ska vara ansatt för att hästen ska ha en naturlig balans. Häst: Maks Zpirit. Foto: C. von Stedingk.

 

Ateshé Larsson-Firouz talar om huvudets form. Häst: Soraya. Foto: L. Carrasco.
Ateshé Larsson-Firouz talar om huvudets form. Häst: Soraya. Foto: L. Carrasco.