Presentation av ekipage till SIHS2018

Tamela Melander och Astiz Inez
Tamela Melander och Astiz Inez

Tamela Melander är 11 år och uppvuxen med hästar. Hon har hobbyridit större delen av sitt liv och älskar att pyssla om fölen på gården.

Hon har fem stycken kaspiska hästar hemma. Den hon rider mest är det sexåriga stoet Astiz Inez E: Henden Namdar U:.Sulay. Uppfödare och ägare Asta Bergström.

Inez är en väldigt snäll men bestämd dam. Hon är utställd med 41 poäng som bästa resultat och fått utmärkelsen BIS. Dessa två tjejer har väldigt kul ihop och var med på SIHS förra året tillsammans med SCHA.

Juliette Carrasco och Ann´s Zamiro
Juliette Carrasco och Ann’s Zamiro

Zamiro är en skimmel valack född: 2008 hos Ann Hagström i Åkersberga, Sverige. E: Maks Zpirit U: Darkhorse Shara Candy.

Vi köpte Zamiro 7 April i år och Juliette som är 10 år har ridit honom sen dess. Zamiro är en samarbetsvillig ponny som älskar att bli riden och pysslad med. Han tycker allt är roligt! En gång i veckan åker de iväg och tränar dressyr och de utvecklas fint tillsammans. Annars så hoppar de gärna och rider ut i skogen. Juliette har även ställt ut Zamiro två gånger i år med resultaten 39p och 40p.

Tidigare har Zamiro genomfört några starter i dressyr och ponnygalopp.

Livia von Stedingk och Maks Zpirit
Livia von Stedingk och Maks Zpirit

Livia är 12 år och har ridit Maks Zpirit i tre år. Zpirit är en mycket stilig valack med gott självförtroende född år 2003 E: Kineton Houdini U: Darkhorse Zamirah. Både han och Livia älskar fart och äventyr och det roligaste som finns är att springa snabbt och hoppa högt! Zpirit har genom tiderna fått fina placeringar i dressyr, hoppning, körning. Han är även utställd med upp till 45 poäng och har tagit hem fem stycken BIS-titlar varav en i Holland.

Zpirit är lyhörd och lättlärd. Han ställer alltid upp och är mycket rolig att rida! Maks Zpirit ägs av Ann Hagström. Uppfödare är Marie Klingstedt. Det här är 4:e året för Zpirit på Sweden International Horse Show och 3:e året för Livia och hon älskar allt med det!

Lilly Carrasco och MCC Tabriz´s Sham
Lilly Carrasco och MCC Tabriz’s Sham

MCC Tabriz´s Sham är ett sto född: 2004 i Texas, USA. Hon importerades till Sverige 2006 av nuvarande ägarna Margareta och Emma Lindahl, Nordiclights Stuteri. Sham är E: Spark Tabriz U: Woodstock Taliyeh II.

Vi fick möjligheten att låna Sham i maj 2017 och skulle bara ha henne över sommaren. Men en sån här härlig ponny hade vi ingen lust att lämna tillbaka så vi fick fortsätta låna henne till Lillys stora lycka! Detta ekipage var med på SIHS2017 och då var Lilly bara 5 år. Hon har ställt ut Sham i handlerklasser på olika utställningar och i november ska hon ställa ut i utställningsklass. Dessa tjejer gillar att trava över bommar och rida ut i naturen. Lilly tycker även om att fläta Shams fina man och svans!

Kineton Kaspar med Lucia och Bianca Dahlsten
Lucia och Bianca Dahlsten och Kineton Kaspar

Systrarna Lucia, 9 år, och Bianca, 12 år, har båda ridit sedan de var 3 år gamla. Lucia gillar både dressyr och hoppning och hon drömmer om att bo på en hästgård. Det bästa Bianca vet är att hoppa och hon längtar efter att komma ut och tävla.

Kaspar är en 17-årig valack som flyttade till familjen Dahlsten i september 2018.  Kaspar är en snäll och nyfiken kompis som gillar att bli ompysslad. I ridningen är han mycket pigg men lyhörd. Kaspar har tävlats i hoppning i yngre dagar. Han har även visats på utställning där han utsetts till Best In Show.

Alisa Kurkinen och Tuff
Alisa Kurkinen och Tuff

Alisa är 14 år, hennes intresse är att träna ponnyer! När hon var 10 år så hörde en bekant av sig till henne och min familjen och undrade om vi ville ha en B-ponny som såg ut som en liten häst med väldigt smäcker kropp.

Det visade sig vara en Kaspisk häst, en ras som de aldrig tidigare hade hört talas om. Det var så det blev en Kaspisk häst i familjen och Alisa hade gärna haft flera i träning! Denna ädla lilla häst heter Tuff. Han är född hos Marie Klingstedt, nu äger Eva-Lotta Kurkinen honom. Tuff är en skimmel som är född 2002. E: Kineton Houdini. U: Henden Kirsty. Uppfödd av Marie Klingstedt, Sverige.

De tränar och tävlar i western ridning, rider utan träns och tränar agility!