Summering 2017

16-17 september Tyresö Slott.
Via Svenska Hästavelsförbundet fick SCHA förfrågan att vara med när Nordiska Museet och Slottshästen Event anordnade en hästfest på Tyresö Slott. Det ville vi såklart vara med på! SCHA visade upp en kadrilj under båda dagarna, var med i rasparaden samt hjälpte till vid ponnyridningen.

Träningarna inför denna uppvisning började i augusti och det var ett gäng tuffa tjejer och Kaspiska hästar som antog utmaningen och tränade hårt för att få ihop det!
Tack till Tamela Melander – Johannesbergs Doria, Bianca Dahlsten – Ann’s Zamiro, Juliette Carrasco – Nordiclights Firouzeh, Livia von Stedingk – Ann’s Sweet Zafirah, Isabelle Olofsson – Maks Zpirit och Paulina Carrasco – MCC Tabriz’s Sham och alla runt omkring för ert slit det gav utdelning, uppvisningen blev jättebra!

Tack till Margareta Lindahl för sponsring av träningsplats!

5 november var det dags för RIKS utställning för Kaspisk häst i Norrtälje.
Ett stort GRATTIS till vinnaren av RIKS: Astiz Ghalayah e.Henden Namdar-Sulay-Kinetin Houdini. Ägare: Sofia Ekblom. Uppfödare: Asta Bergström.

De andra deltagande hästarna var: Astiz Inez  (Henden Namdar-Sulay-Kineton Houdini), Qveiars Anoosheh Bahareh  (Henden Hector-Fredens Padideh-Kineton Houdini), Astiz Kaprina (Rosmear Rakhshan-Khosh), MCC Tabriz’s Sham (Spark Tabriz-Woodstock Taliyeh-Hopstone Shabdiz) och Nordiclights Firouzeh (Mohtat-Sirhowy Omid-Persicus Kouchek Kahn).

Stort Grattis till alla deltagare för fint visande av vackra hästar!

30 november till 3 december var SCHA representerade på Sweden International Horse Show på Friends Arena.
SCHA fick möjlighet genom Svenska Hästavelsförbundet att ta med sex hästar till SIHS!

På Stallbacken i mässområdet hade SCHA likt de tidigare tre åren en monter och monterbox där publiken kunde komma och se en Kaspisk häst på nära håll och ställa frågor. Detta inslag var mycket uppskattat!

De deltagande ekipagen var: Astiz Inez – Tamela Melander, Ann’s Zamiro – Bianca Dahlsten, Ann’s Sweet Zafirah – Livia von Stedingk, Isabelle Olofsson – Maks Zpirit, Juliette Carrasco – Nordiclights Firouzeh och Lilly Carrasco – MCC Tabriz’s Sham.
Ekipagen hade ett nummer på femton minuter i mässpaddocken torsdag, fredag och lördag då de genomförde en kadrilj, hoppade och visade upp Kaspisk häst för hand.
De var även med på julshowen fredag, lördag och söndag! Håll utkik på SVT så kanske ni ser oss i havet av tomtar, där vi går tre i rad!
Dessutom var de med under tävlingarna i mässpaddocken: agility, utställning, handlerhoppning och stilhoppning. I stilhoppningen kammade Isabelle Olofsson och Maks Zpirit hem två första platser!

Dessutom så fick Kaspisk Häst visa upp sig på stora arenan under torsdagskvällen då speakern pratade om rasen! Ekipagen var då stylade till olika discipliner, hoppning, galopp, dressyr, fälttävlan och western, för att representera rasens mångsidighet samt att ett av ekipagen var stylad i ”ursprungs utrustning” med täcke från Iran samt landstypiska kläder!

Stark jobbat tjejer, som tränade på detta sen början på november och genomförde det toppen bra!

STORT TACK till alla inblandade ingen nämnd och ingen glömd!

Nu laddar vi om inför 2018!

God Jul och Gott nytt år!

 

 

Last Modified on 11 november, 2019
this article Summering 2017